Er professionelle gamere esportens svar på jagerpiloter?

E-sporten er i rivende udvikling! Dog er der stadig mange danskere, der får billeder i hovedet, af chips, sodavand og folk i dårlig fysisk form når de hører ordet ”e-sport”. For det utrænede øje, kan det også godt ligne, at en gamer bare sidder foran en skærm og trykker på knapper. Men sådan er virkeligheden heldigvis ikke!

Hvis vi for eksempel kigger på en jagerpilot, så ryger de flestes tanker over på personer i top fysisk form, der kan håndtere selv de mest stressfulde situationer.  Men hvis man lige tænker efter, består deres arbejde så ikke bare af at sidde stille i et cockpit og betjene de knapper der styrer flyet? Svaret er både ja- og nej. Selvom det at flyve et fly i sig selv ikke er fysisk krævende, så bliver jagerpiloter nødt til at være i top fysisk form for at passe deres arbejde. Det skyldes at disse piloter skal kunne præstere på deres topniveau og være klar til at reagere på et splitsekund. Men hvad har det så med e-sport at gøre?

Rigtig meget viser det sig!

Efter at esport er gået hen og blevet en rigtig sportsgren, er der blevet lavet mange undersøgelser for at finde ud af hvilke evner man skal besidde for at blive en dygtig e-atlet. Her viser det sig, at de evner der skal til for at blive en professionel gamer, faktisk er mere eller mindre de samme som de evner en jagerpilot besidder. Når man som gamer spiller turneringer, kræves det nemlig, at man kan holde koncentrationen i mange timer af gangen og hele tiden være klar på at reagere!

Netop dette link mellem professionelle gamere og jagerpiloter har Astralis testet sammen med TV2, og det danske flyvevåben.

Efter denne serie af tests, kunne det også tydeligt ses at CS-spillerne fra Astralis’ mentale performance, var tilsvarende til en jagerpilots. Her bestod de nogle af de indledende prøver som en jagerpilot-aspirant skal i gennem. Endda med rigtig gode resultater! Hertil skal det nævnes, at disse tests er meget krævende og det kun er mellem 5-10% af den danske befolkning, der besidder evnerne til at bestå!

Men disse evner er selvfølgelig heller ikke noget der kommer af sig selv! Det kræver disciplin og daglig træning, præcis som i alle andre former for elitesport! Så ligesom en jagerpilot bliver nødt til at holde sig i god fysisk form for at kunne klare det mentale pres som arbejdet indebærer, skal du også som fremtidig pro-gamer arbejde på at få indflettet fysisk træning i din ugentlige rutine. Det vil gøre, at din krop kan holde til at være koncentreret i mange timer af gangen, så du bliver 100% tilt-proof!

Så hvad end om du drømmer om at blive e-atlet eller jagerpilot, kan du kickstarte dine fysiske og mentale evner med vores gratis 4-ugers level up program, eller oprette et pro gamer medlemskab og få adgang til vores daglige træningsvideoer, så du hele tiden er i topform!

Leave a Reply

Tillykke med at være denne måneds e-atlet!

Nu mangler vi bare lidt detaljer fra dig, så vi kan sende præmien afsted indenfor de næste par dage!

Udfyld dine oplysninger nedenfor

Aktivitetshjulet

  • Ingen snyd med øvelserne
  • 3 Spin om dagen
Prøv lykken!